:

By A Web Design

ЗА НАС

 

 

 

АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО “ФАБРИКА МЕДИКЕТ” Е ПРОИЗВОДСТВЕНО И ТЪРГОВСКО ПРЕДПРИЯТИЕ С РАЗНОСТРАННА ДЕЙНОСТ И ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА ИСТОРИЯ

 


 

fim
ОСНОВАНО Е ПРЕЗ 19
32 ГОДИНА КАТО КООПЕРАЦИЯ “ВАРОВИТЕЦ”. ПРЕРАБОТВА БУКОВА ДЪРВЕСИНА ДО 1947 ГОДИНА, КОГАТО БИВА НАЦИОНАЛИЗИРАНО И ПРЕИМЕНУВАНО НА ДЪРЖАВЕН ЗАВОД “ЕТРОПОЛСКИ БУК”.

ПРЕЗ 60-ТЕ ГОДИНИ ПРЕДПРИЯТИЕТО БЕЛЕЖИ ВРЪХ В СВОЯТА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ, КАТО В НЕГО СЕ ПРЕРАБОТВАТ ГОДИШНО ОКОЛО 150 000 КУБ.М. ДЪРВЕСИНА. 85% ОТ БЪЛГАРСКИЯ ИЗНОС НА ПАРЕНИ ДЪСКИ И ДЕТАЙЛИ ЗА ЗАПАДНА ЕВРОПА И ГЛАВНО ЗА АНГЛИЯ, СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ОТ “ЕТРОПОЛСКИ БУК”.

  ПРЕЗ 1984 ГОДИНА СЕ ЗАКУПУВА И ПУСКА В ДЕЙСТВИЕ ЛИНИЯ ЗА КАШИРАНЕ И ПРЕСА ЗА ФОРМИРОВАНЕ НА ПЛОСКОСТИ ОТ ДЪРВЕСНИ ЧАСТИЦИ И ЗАПОЧВА ПРОИЗВОДСТВО НА МЕБЕЛИ. 

НА ТОЗИ ЕТАП ВСИЧКО ТОВА Е ИСТОРИЯ.

 

В МОМЕНТА АКЦИОНЕРНОТО ДРУЖЕСТВО Е ПРЕСТРУКТУРИРАНО. ВЪВЕДЕ СЕ НОВА ДЕЙНОСТ – ДЪРВОДОБИВ.

НАЛИЦЕ БЯХА ВСИЧКИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА ЦИКЪЛА НА ПРОИЗВОДСТВО  - ОТ СУРОВИНА ДО ГОТОВА ПРОДУКЦИЯ.

НАЛОЖИ СЕ ПРЕОБОРУДВАНЕ С НОВИ ТЕХНИКИ И ТЕХНОЛОГИИ.

БЯХА ЗАКУПЕНИ НОВИ МАШИНИ ЗА ПОВЪРХНОСТНА И ПРОФИЛНА ОБРАБОТКА – ЧЕТИРИСТРАНКА, МНОГОЛИСТОВ ЦИРКУЛЯР И ШЛАЙФ, ЛИНИИ И СУШИЛНИ.

ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ  ПАРЕНИ И БЕЛИ БУКОВИ ДЪСКИ И  ДЕТАЙЛИ. А СЪЩО ТАКА И ЕДНОСЛОЙНИ ПЛОЧИ ОТ МАСИВНА ПАРЕНА БУКОВА ДЪРВЕСИНА, ПАРКЕТИНА, ГРЕДИ И ПАЛЕТИ. ВСИЧКО ТОВА ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОБОСОБЯВАНЕ НА НОВ ВИД ПРОИЗВОДСТВО - ПРОИЗВОДСТВОТО НА МЕБЕЛИ ОТ ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА МАСИВНА ПАРЕНА БУКОВА ДЪРВЕСИНА. НЕЙНАТА ПОВЪРХНОСТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОЦВЕТЕНА ИЛИ ОБРАБОТЕНА ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН СПОРЕД ПРЕДПОЧИТАНИЯТА НА КЛИЕНТА.  ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МЕБЕЛИ И ОТ ПДЧ.

 

   В НАСТОЯЩИЯТ МОМЕНТ В ДРУЖЕСТВОТО РАБОТЯТ 110 ЧОВЕКА.